Čižnár, Čenteš, či družstevníci?

3. júla 2013, pancer, Nezaradené

Nie som právnik, nie som ani odborník na právo fundovaný ako sú študenti práva, alebo ako sú fundovaní niektorí sudcovia či kto, či čo, ale musím to tu už napísať. Všetci poučujú nášho pána súčasného prezidenta, čo má robiť s tým Čižnárom. Vraj nemá ho vymenovať, lebo má čakať kým rozhodne Ústavný súd. Isteže že, náš pán súčasný prezident nie je hlava pomazaná, ale rozhodnúť by mal. Či tak, či onak. Či Čižnár či, bo či Čentéš už povedál, že niiikdy.

 

Lebo to, čo navrhuje bývalý Ústavný sudca je veľmi čudné.

 

http://komentare.sme.sk/c/6847185/zasah-do-nezavislosti-ustavneho-sudu.html

 

Vraj má prezident podľa bývalého sudcu ústavného čakať. Čakať dokedy? Dovtedy,  kým sa ctení páni sudcovia Ustatvného súdu (ctený sudca Harabín ich nazval družtevníkmi) rozhodnú?

 

Ake kedy sa vlastne rozhodnú ctení páni sudcovia Ústavného súdu? Za rok, za dva, za päť či desať rokov? Od čoho to vlastné závisí. Nečudujem sa, že ctených ústavných sudcov (družstevníkov ako ich nazval p. Harabín) obhajuje bývalý ústavný sudca, lebo on sám vie, čo sudcovia sú a myslia si, že sú tak nezávislí, že môžu všetko. Teda môžu aj rok, dva, päť, desať rokov nerozhodnúť a sudcovský plat beží. Lebo oni sú sudcovia a lehoty žiadne dokedy rozhodnúť nemajú, oni sudcovia bo sú nezávislí.

 

Keby svet fungoval na takých sudcoch, akých máme na Slovensku, tak nemáme už ani čo jesť a svet od hladu pokape. Lebo aj družstevníci by si mohli povedať, že oni nemusia nič, lebo nemajú lehoty. Ale družstevníci lehoty majú. A družstevníci hlavne majú normálny sedliacky rozum. Družstevníci vedia, kedy je lehota na posadenie obilia a kedy je lehota na žatie. Niektorí družstevníci ani vysoké školy nemajú ale vedia, čo a kedy majú robiť.

Naši sudcovia vedie hlavne brať plat a byť nezávislí. A naši sudcovia majú aj svojích budúcich nasledovníkov, študentov práva, ktorí tiež vyzývajú nášho pána prezidenta, hlavu pomazanú, čo má robiť. Citujem časť:

 

Pán prezident, ako reprezentantka tejto študentskej organizácie Vás chcem v mene ELSA Slovensko požiadať o zachovanie týchto hodnôt. Chcem Vás požiadať o nevymenovanie novozvoleného generálneho prokurátora dovtedy, kým Ústavný súd nerozhodne o jeho legitimite. Obávame sa, že takýto precedens by veľmi uškodil spomínaným princípom a mohol by mať ďalekosiahle dôsledky na ústavnosť chodu niektorých štátnych orgánov, ako aj celkovú úroveň právneho štátu. Dôsledky, ktorých ste si určite ako profesor práva a bývalý generálny prokurátor Českej a Slovenskej federatívnej republiky vedomý.

 

http://www.najpravo.sk/clanky/studenti-prava-prezidentovi-pockajte-na-rozhodnutie-ustavneho-sudu-sr.html

 

Ja chcem, aby pán prezident náš dočasný, hlava pomazaná rozhodol čo najskôr. Či tak, či Čižnár. Nechcem čakať, kedy v Košiciach tí súdcovia rozhodnú. Lebo aby rozhodli, či tak, či onak, na to by ich muselo byť aspoň sedem statočných a takých tam net. Ale družstevníkov a podvodníkov v Košicoch veľo. Takže tak podľa mňa, buducého študenta externého práva. Však dneska právo vyštuduje už každý, tak prečo nie aj ja, či?