Založ si blog

Vládne Slovensku sudcovská mafia alebo kto?

Prekrásne. Prekrásne. Už dávno som sa tak hlboko nezamyslel ako teraz, po prečítaní toho, čo sa vraj dialo tiež na včerajšej Súdnej rade, inštitúcie to slovenského súdnictva, kde sa stretáva to najlepšie, čo slovenská matička zem povila na oltár nezávislosti justície celej Európskej únie a priľahlej gubernii Rusko.

Kamarát Hufnágel sa smeje a váľa po Zemi.

 

Pre tých, ktorí nevedia, čo za inštitúcia súdna rada je, citujem z webu súdnej rady:

 

       Súdna rada Slovenskej republiky je ústavný orgán sudcovskej legitimity. 

 

       Podľa čl. 141a Ústavy Slovenskej republiky predsedom Súdnej rady Slovenskej republiky je predseda Najvyššieho súdu Slovenskej republiky. Jej ďalšími členmi sú:

     a.  ôsmi sudcovia, ktorých volia a odvolávajú sudcovia Slovenskej republiky,

     b.  traja členovia, ktorých volí a odvoláva Národná rada Slovenskej republiky,

     c.  traja členovia, ktorých vymenúva a odvoláva vláda Slovenskej republiky,

     d.  traja členovia, ktorých vymenúva a odvoláva prezident Slovenskej republiky.

A čo robí tiež súdna rada?

    Súdna rada Slovenskej republiky ďalej po dohode s ministrom spravodlivosti Slovenskej republiky

     a.  schvaľuje zásady sudcovskej etiky,

     b.  schvaľuje zásady povoľovania práce v domácom prostredí,

     c.  určuje obsahovú náplň vzdelávania sudcov.

 

http://www.sudnarada.gov.sk

 

Takže na včerajšej súdnej rade, podľa tohto článku:http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/287301-harabin-odmieta-znizovanie-platov-sudcovia-krizu-nesposobili-argumentuje/

 

vraj zazneli aj tieto hlboké myšlienky, ktoré by mali byť podľa môjho názoru vytesané do kameňa a pozlátené.

„Je pravdou, že je ťažká ekonomická situácia, to nepopieram, ale na druhej strane my budujeme princípy právneho štátu, piliere sudcovskej nezávislosti, my nemôžeme riešiť určité čiastkové problémy búraním zásad právneho štátu,“ povedal Harabin.

Sudca Hara bin najvyšší to povedal naozaj pravdivo, že sudcovia si budujú princípy právneho štátu, piliere sudcovskej nezávislosti. Vybudovali si teda naši sudcovia štat v štate. Nikto im nič nemôže, lebo oni sú nezávislí!!!

Občania by v princípe mohli podľa Hufnágela počas krízy aj skapať od hladu, lebo siahnutie na plat sudcu, by ohrozilo nezávislosť sudcu. Oni totiž budujú princípy právneho štátu vo vlastnom nezávislom sudcovskom štáte?

V Taliansku sa hovorí, že štátom v štate je MAFIA.

Na Slovensku?

 

Kto vlastne vládne na Slovensku, keď nejaka skupina obyvateľstva /v tomto prípade sudcovia/ si jednoducho povedia, že kríza sa síce týka Slovenska, ale nie ich? 

Otázku znižovania platov vo štvrtok otvorila na rokovaní Súdnej rady jej členka a predsedníčka Združenia sudcov Slovenska Dana Bystrianska. „Sudcovia nemôžu podnikať a ich plat je jediný zdroj ich príjmov,“ povedala s tým, že to, čo sa má ušetriť na našich platoch, slovenskú ekonomiku nespasí.

 

Pani Bystrianska predsedníčka tiež povedala múdru a pravdivú vetu, zopakujem: „Sudcovia nemôžu podnikať a ich plat je jediný zdroj ich príjmov,“ …túto vetu som Hufnágelovi prečítal už trikrát. Stále sa smeje a váľa po Zemi. Nechápem prečo? Zopakujem a čítam si teda tú vetu ešte raz: „Sudcovia nemôžu podnikať a ich plat je jediný zdroj ich príjmov,”

 

Hufnágel sa stále smeje a váĺa po Zemi. Nechápem. Z čoho sa smeje?

Prečo sa váľa po Zemi? Veď tá veta, pani Bystrianskej predsedníčky, že: „Sudcovia nemôžu podnikať a ich plat je jediný zdroj ich príjmov,“

 

je úplne normálna.

Alebo čo je na nej tak smiešne, že Hufnágel sa smeje, smeje, až má slzy v očiach a váľa po Zemi?

 

Vy tomu rozumiete?

Politicka reklama je na blogoch Pravdy zakázaná

02.08.2013

Fájn. Môj blog bol opäť stiahnutý. Nevidím na tom blogu nič, čo by robilo reklamu nejakej strane ale dobre. Má rád fakty, tak som si pozrel aj iné blogy dole. Žiaden z blogov dole nebol stiahnutý, vymazaný. Moje blogy, ak som sa čo i len slovkom zmienil o 7 Statočných boli vymazané, stiahnuté. Prečo? Kto rozhoduje, čo je a čo nie je politcká [...]

7 Statočných nie, ale komunisti a Fico áno

02.08.2013

Čítam blogy na pravda a na sme. To robíme asi viacerí. Na pravde som sám aj napísal nejaké blogy. Niektoré zostali, niektoré mi cenzory na pravde stiahli. Stiahli tie, kde som sa prihlásil k mojej podpore 7 Statočných. Vraj podporujem politickú stranu a to sa na pravde nesmie. Zakázali mi aj názov 7 Statočných vôbec použiť. Zaujímavé, lebo keď čítate blogy na pravde, [...]

P. Harabín konajte! Vyčistite chliev! Zlepšite image sudcov!

29.07.2013

O to Vás prosím ja, občan SR, ktorý platí dane a spolieha sa na slovenskú justíciu, že keď má problem, čestný a statočný a odborne zdatný sudca mu pomôže. Aká je však Pravda? Ak je Pravda, čo som objavil na stránke sórošových transparentných otvorených súdoch, tak som šokovaný. Táto stránka ukazuje rôzne ukazovatele. Jedným z nich je aj [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 41854x
Priemerná čítanosť článkov: 3220x

Autor blogu

Kategórie